Terugblik 2016
Wat was 2016 een mooi jaar! Ruim 40 opkomsten zijn er geweest waarbij een afwisselend en uitdagend programma is gemaakt. Er zijn weekenden en kampen georganiseerd en er zijn trainingen gevolgd. Deze trainingen zijn veelal voor de leiding en worden georganiseerd door Scouting Nederland. Om enigszins een beeld te geven wat we met een uitdagend programma bedoelen, beschrijven we een aantal activiteiten die we in de loop van het afgelopen jaar hebben georganiseerd.

17 bevers ballenbak17 welpen Sint

In januari werd Milan als “Kaa” geïnstalleerd als leiding bij de welpen. De welpen verfden vogelhuisjes en het carnaval werd goed gevierd, zowel voor onze jeugdleden als voor de leiding. Scouting Starrenburg organiseerde alleen voor leiding [ook van andere groepen] een super gaaf carnavals feest. De bevers hadden een ballenbak en met z’n allen collecteerden we voor Jantje Beton. De stam deed mee aan een PopQuiz in Rotown en de scouts hadden  een voorbereidend weekend voor de RSW. Pasen werd gevierd met het traditioneel eieren verven, Jong 010 bezocht ons om een artikel over ons te schrijven, voor de helpers en gidsen van de welpen werd een bijzondere dag georganiseerd en de scouts deden mee met de RSW. Als vanzelfsprekend was de Starrenburg weer actief met het bereiden van eten op Koningsdag en herdachten we op 4 mei de Nederlandse oorlogsslachtoffers van de tweede wereldoorlog en oorlogs- & vredesmissies nadien. De bevers hebben de tempel bezocht, bij de Roparun werden de materialen van Scouting Starrenburg gebruikt, de welpen waren actief bij de Jungle dag en bij de Overschiese Hike konden de jeugdleden genieten van een springkussen. De “Avond 4 Daagse” werd door velen  gelopen en alle onderdelen gingen op kamp. Na de zomervakantie openden de leiding het nieuwe seizoen met een BBQ.  Er volgden water opkomsten, er werden  hike’s gelopen en insignes behaald. Op 10 september was het alweer tijd voor het overvliegen en gingen de opkomsten in andere samenstellingen verder. De scouts maakten  hun eigen klok en bij de verjaardag van de Baumannlaan waren de Starrenburgers natuurlijk ook van de partij. De welpen hadden een weekendopkomst, terwijl de explorers op chique gingen voor een casinoavond.
We kregen bezoek van een echte professor en ook van de Engelse scoutinggroep waar we contact mee hebben.  Als afsluiting van dit jaar was er natuurlijk de SOF, waar niet alleen het theaterteam te zien was maar ook de onderdelen werden vertegenwoordigd.

Dit zijn al veel activiteiten, en het zijn nog niet eens alle activiteiten die we in 2016 hebben gedaan. Maar het  geeft dit een goed beeld van Scouting Starrenburg. Om dit allemaal te bedenken, te organiseren en uit te voeren zijn ongeveer 30 vrijwilligers elke zaterdag en regelmatig zelfs doordeweeks hier mee bezig.

Wij vonden het een prachtig jaar en hopen dat dit voor iedereen geldt. Door activiteiten aan te blijven bieden voor jong en oud hopen we een hechte groep te blijven en hierdoor mooie momenten met elkaar mee te maken. Voel je vrij om op zaterdag af en toe langs te komen om die saamhorigheid te ervaren, de koffie staat klaar en schroom dan niet om andere kinderen mee te nemen. Er is nog genoeg plek in ons clubhuis en wie weet beleven ze net als vele andere kinderen een top tijd!

Vooruitblik 201717 bever instal
Ook in 2017 zorgt  Scouting Starrenburg voor een uitdagend programma. De explo’s hebben geschaatst en in februari doen de scouts mee  met een zeepkistenrace. Zij zijn nu al druk bezig met het bouwen van hun eigen zeepkist. Vanaf 13 t/m 25 februari kunt u ons weer zien bij uw voordeur want dan collecteren we voor Jantje Beton. Scouting Starrenburg viert uiteraard carnaval en ook gaan de scouts in maart weer meedoen met de Regionale Scouting Wedstrijden. Op 11 maart is NL Doet. Ook scouting Starrenburg doet daar aan mee, dus heeft u zin en tijd om de handen uit de mouwen de steken; U bent bij ons van harte welkom!