Groepsbestuur

Het groepsbestuur van Scouting Starrenburg telt acht leden. Op 3 maart zijn er verkiezingen geweest en is Harry Dommershuijzen, vader van Laura en Floor, gekozen als nieuw bestuurslid. Welkom Harry! Jeroen Martveldt is afgetreden, omdat zijn termijn als bestuurslid was afgelopen. Het groepsbestuur dankt Jeroen voor zijn enorme inzet in het groepsbestuur.

Het groepsbestuur is onder de indruk van alle vrijwilligers die in de verschillende speltakken veel leuke activiteiten organiseren voor de leden. In deze eerste nieuwsbrief kunt u daar meer over lezen.

De leiding van de Starrenburggroep heeft het afgelopen jaar stilgestaan bij de kernwaarden van de groep. Onder leiding van Marleen, Wilfred en Piet is besproken hoe deze kernwaarden zich naar de praktijk vertalen. Het groepsbestuur dankt de werkgroep voor al haar inspanningen. In de volgende nieuwsbrief zullen wij u meer vertellen over de resultaten. De slogan luidt: Scouting Starrenburg: samen staan voor uitdaging!

Twee onderwerpen vragen de komende tijd aandacht van het bestuur van Scouting Starrenburg. Dat is allereerst de werving van nieuw leden. De speltakken Bevers (5 – 7-jarigen) en de Welpen (7 – 11 jarigen) hebben ruimte voor nieuwe leden. Wist u dat vriendjes en vriendinnetjes drie keer gratis mogen meedoen bij de Scouting Starrenburg? Uw kind weet mogelijk nog wel iemand uit zijn/haar klas, de buurkinderen etc. die het leuk vindt een keer te komen kijken. Voor specifieke vragen hierover kunt u mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en/of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .  Het tweede onderwerp dat aandacht behoeft is het veranderde subsidiebeleid van de gemeente Rotterdam. Dit beleid betekent dat de subsidie voor scoutinggroepen enorm kan dalen. Momenteel worden er inspanningen geleverd om dit tij te keren. We houden u op de hoogte.

Bevers
Ondanks dat we een wat kleinere bevergroep hebben dan de meeste scoutinggroepen hebben we groot plezier!  Afgelopen scoutingjaar zijn de bevers naar de Tempel geweest. Dit is een groot wit gebouw aan de Delftweg met daaraan een groot openbaar park. Er is hier een hoop te zien. Zo zijn er paden langs het water waar we vissen hebben zien zwemmen, bijenkorven, pauwen en nog veel meer! Ieder seizoen is er anders en daarom zullen de bevers er dit scoutingjaar ook zeker nog vaker naar toe gaan.  Daarnaast houden we van creativiteit en knutselen we heel wat af bij de bevers. Maar niet altijd is dit met pen, papier en lijm. Dit kan namelijk ook met maïzena, zilverfolie, batterijen, melk en kleurstoffen want daar kunnen je hele leuke proefjes mee doen!  Aankomende scoutingjaar zullen de bevers heel wat meer gaan beleven. Zo zal er een opkomst gehouden worden over het leven in de sloot, een beverweekend, een hoop spelletjes en beleven de bevers weer een hoop avonturen bij de Tempel.

Welpenwelpen 16
De welpen hebben een fantastisch zomerkamp gehad; Voorafgaand aan het vertrek kregen wij allemaal een brief thuis met daarin een noodoproep van professor Neubourg, die zat gevangen in een onbekende tijd nadat hij een tijdmachine had gemaakt. Aangekomen bij het kamphuis in Ravenstein, waar de welpen verbleven dit zomerkamp, hebben we gelijk een geheim recept gemaakt waardoor we zelf ook door de tijd konden reizen.  Elke dag belandden we in een andere tijd; zo hebben we gevaren met Columbus, gestreden op de allereerste Olympische Spelen en zijn in opleiding gegaan als echte ridders en prinsessen. Gelukkig is het ons gelukt, professor Neubourg is bevrijd door ons en konden we hierna het kamp met een bonte avond rond het kampvuur afsluiten!

Na de lange zomerstop heeft de leiding weer allemaal leuke dingen bedacht voor de opkomsten. Zo is er in het begin van seizoen al een hike geweest waarbij de welpen het water met een kano en boot moesten trotseren, gaan de welpen een nachtje logeren, komt er een echte wetenschapper een science show geven en gaan de welpen als echte modellen een kalender maken en die ook echt verkopen! De welpen zullen zich de komende tijd ieder geval niet vervelen!

scouts 16Scouts
De scouts zijn dit zomerkamp in Baarn geweest. Het thema van dit kamp was Olympische Spelen, de groep werd verdeeld in 4 patrouilles waarin gedurende het kamp punten behaald konden worden om uiteindelijk de beste patrouille van het kamp te worden. Wie wint welk spel, let er het meest op hygiëne, zijn het sportiefst, welke groep heeft de beste sfeer, wie gaan er het beste om met de materialen, laten de keuken het netste achter; Dat zijn enkele aspecten waar de leiding opgelet heeft deze week. Uiteindelijk bleek dit de patrouille van Tessa met APL Simone en Brian en Floris als stille krachten, voor hen was er een buitenzorg beker en een dasring als herinnering. Uiteraard was het kamp niet een en al wedstrijd en was er genoeg tijd voor andere activiteiten; Een nachtdropping, museum voor Beeld en Geluid bezocht, Amersfoort gezien, gezwommen, samen laser gamen, kampvuur met andere scoutinggroepen en als afsluiting een gezellige bonte avond. Alles bij elkaar kunnen we dus wel stellen dat het een meer dan geslaagd kamp is geweest.

 

Explo’s: Masterchef in Haltern am See
Ze zijn soms een beetje lui en hebben niet altijd overal zin in, zeker opruimen behoort niet tot hun favoriete onderdeel. De vaste stek op het clubhuis is het ‘’hok’’ wat dapper verdedigd wordt tegen de andere onderdelen. Zaterdagavond hebben ze opkomst en doen ze d’r eigen ding. Sommige zijn al leiding en (denken te) weten dus al hoe het allemaal moet. Dit zijn natuurlijk de Explorers, naar goed scouting gebruik afgekort tot Explo’s.

Naast deze verassende eigenschappen bleken ze afgelopen zomerkamp ook over culinair talent te beschikken. De dinsdag stond in het teken van een ‘’Explodag’’ georganiseerd door Max & Floor (top programma!). Na een dag in teamverband allerlei opdrachten te hebben gedaan werd deze afgesloten met een kookwedstrijd. Team Mark (met Jeroen) en Team Jeroen (met Mark) kregen ieder een strak budget om inkopen te doen. Na een korte brainstormsessie werd de lokale Lidl leeggekocht voor een smakelijke maaltijd deze avond. De totaal unieke voorgerechten van beide teams waren een verrassing; Beiden teams serveerden namelijk meloen met ham. Ondanks het pakje Schwarzwalder Schinken was het Team Mark er heilig van overtuigd zij Parmaham hadden gebruikt. Het hoofdgerecht van Team Jeroen bestond uit een eigentijdse ratatouille met lokale producten (bratwurst). Team Mark daarentegen had gekozen voor een klassiek streekgerecht wildgebraad op een bedje van rucola en kartoffeln. De ratatouille werd afgesloten met een heerlijk krachtige rechts-om-geklopte chocolademousse. Het andere dessert was een familierecept van Donna, Arretjescake. Wie de winnaar was zijn we inmiddels vergeten maar met deze smakelijke gerechten is iedereen een winnaar.explo 16

Mocht u dit als ouder lezen en denken maar ze koken nooit thuis, dan weet u nu dat ze het prima kunnen!