De bevers (5 t/m 7 jaar)                                                                                  speltakteken bevers

De bevers zijn de jongste jeugdleden die Scouting Starrenburg heeft. Spelenderwijs komen de kinderen voor het eerst in aanraking met scouting technieken en maken zij vooral plezier met elkaar. Samenwerken, creativiteit en fantasie word hiermee flink gestimuleerd. Op het gebied van fantasie worden de bevers het meest geprikkeld doordat de bevers "leven" in het dorp Hotsjietonia.

In het dorp Hotsjietonia vind je allemaal verschillende huizen, waar de dorpsbewoners wonen. Zo vindt je er: Professor Plof en Rozemarijn, Rebbel en Bas Bos, Stanley Stekker, Sterre Stroom en Steven Stroom, Keet Kleur en Fleur Kleur, Noa en Stuiter. Elk personage heeft zijn eigen specialiteiten die dienen als leidraad voor de opkomst.

Elke zaterdag komen de Bevers bijeen op het clubhuis om spelletjes te spelen, te knutselen, op pad te gaan of om te spelen met de dorpsbewoners van Hotsjietonia. De opkomst duurt van 10.30 uur tot 12.30 uur. Hierbij dragen zij dan hun “uniform” wat bestaat uit een rode blouse en de groepsdas.

bevers

De leiding van de bevers bestaat uit Renee Martveldt, Eva Weerdmeester, Luka van der Toorn en Nadia van den Bulk.

Bent u benieuwd of uw kind dit leuk vindt? Ieder kind mag altijd 3 keer meedraaien voordat het besluit of hij of zij op scouting wil. Voor meer informatie of inschrijven kunt u contact opnemen met het team van de bevers via:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.