De scouts (11 t/m 15 jaar)                                                                               speltakteken scouts

Na de bevers en de welpen zijn er de scouts. De scouts vallen in de leeftijdgroep 11 t/m 15 jaar en houden zich buiten de leuke spelletjes al een heel stuk meer bezig met het buitenleven en het leren omgaan met technieken, natuur en voor jezelf en elkaar zorgen, dan bij de jongere speltakken. Aan zelfstandigheid en verantwoordelijkheid word bij de scouts veel gewerkt. Zo is de groep verdeeld in patrouilles met elk een eigen PatrouilleLeider (afgekort PL) en is er een Assistent PatrouilleLeider (afgekort ookwel APL). En zij hebben de verantwoordelijkheid over de patrouille (een groepje scouts) en sturen hen tevens ook aan. Op deze manier word er op spelende wijze geleerd hoe je om moet gaan met verantwoordelijkheid en hoe je bijvoorbeeld iets uit moet leggen. De PL's en Apl's nemen de jongere scouts op sleeptouw en leren hen bijvoorbeeld de scouting technieken aan. Dit alles uiteraard onder toeziend oog van de leiding. Die helpt, bedenkt, meedoet en ondersteund!

Om de kracht van zo'n patrouille te testen, worden er vanuit de Regio Rond de Rotte activiteiten georganiseerd waarbij alle patrouille's van de regio de strijd met elkaar aangaan. Zo zijn er de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW), Kookwedstrijden, Zeepkistenrace en nog veel meer. Om deze activiteiten te organiseren komen alle scouts leiding van de regio eens in de maand bij elkaar om de activiteiten te bedenken, plannen en te organiseren.

Mocht het zo zijn dat een patrouille op de RSW bij de eerste 3 eindigt dan mogen ze naar de LSW, de Landelijk Scouting Wedstrijden. Een stimulans voor extra inzet en een ervaring opzich. Dit is een strijd om de beste patrouille van Nederland te worden en en word gestreden tussen zo'n 110 patrouilles. Buiten dit soort activiteiten zijn er gedurende het jaar ook nog heel veel andere landelijke activiteiten of soms zelfs wereldwijd. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Scouting Nederland: www.scoutingnederland.nl

De scouts hebben iedere zaterdagmiddag opkomst tussen 14.00 uur en 17.00 uur en dragen dan hun uniform, een beige blouse met daarbij de groepsdas en bij voorkeur een blauwe spijkerbroek. De nieuwste kleren aantrekken is geheel op eigen risico, want bij scouting kan je nou eenmaal vies worden..

De scouts gaan in de eerste week van de zomervakantie op zomerkamp en dit gebeurt op een scoutingkampeerterrein in Nederland of België waar zij zelf hun tenten opzetten en ook zelf koken. De volledige leiding gaat mee deze week.

Scouts collage

De leiding van de scouts bestaat uit Paul Schlüter, Josje Ekelaar, Max Pijbes, Arnoud Sabel, George Vingerling, Edwin van Putten, Wessel Durkstra en Maartje Vingerling

Bent u benieuwd of uw kind dit leuk vindt? Ieder kind mag altijd 3 keer meedraaien voordat het besluit of hij of zij op scouting wil. Voor meer informatie of inschrijven kunt u contact opnemen met het team van de scouts: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .