Welkom bij Scouting Starrenburg! 
Scouting Starrenburg is gelegen in Rotterdam-Overschie en heeft al een geschiedenis van ruim 85 jaar. Iedere zaterdag komen zowel jongens als meisjes bij elkaar in of rond ons Clubhuis 'T Slot, te vinden op de Delftweg 120, 3043 NB Rotterdam. In totaal hebben we zo'n 120 leden. 

Scouting Starrenburg maakt deel uit van Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft meer dan 100.000 actieve leden! De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting Nederland zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen.

Bij Scouting Starrenburg wordt je continu uitgedaagd waardoor je je blijft ontwikkelen. Naast het aanbod van het Scouting Spel aan onze leden zetten wij ons ook regelmatig in voor een ander. Zo zijn we bijvoorbeeld elk jaar betrokken bij de TruckRun in Overschie. Een organisatie die het mogelijk maakt om mensen met een beperking de dag van hun leven te geven, door met een verlichte vrachtwagenstoet, al toeterend, door Rotterdam te rijden. Ook aan de herdenking op 4 mei dragen wij graag ons steentje bij door de wacht te houden bij het monument op het Seanredamplein. Daarnaast zijn we, ter ondersteuning, regelmatig te vinden bij activiteiten, evenementen en initiatieven van bewoners, in en rond Overschie. 

Naast onze wekelijkse opkomsten en jaarlijkse zomerkampen organiseren we ook regelmatig activiteiten voor onze leden en hun familie. Denk dan bijvoorbeeld aan een Groeps BBQ, een familiedag of een evenement rond de jaarwisseling om samen het jaar af te sluiten of in te luiden. Gezellig met zijn alle bij elkaar en terwijl we genieten van een overheerlijke maaltijd kletsen we wat bij of genieten we van het programma.

Scouting is voor iedereen en daagt je uit!

        

   

Scouting Starrenburg onderhoudt warme banden met de zustergroep in Engeland, de 3rd Aylesbury Scout Group.