Scouts (11 t/m 15 jaar)

Na de bevers en de welpen zijn er de scouts. De scouts vallen in de leeftijdsgroep 11 t/m 15 jaar en houden zich buiten de leuke spelletjes al een heel stuk meer bezig met het buitenleven en het leren omgaan met (scouting)technieken, natuur en voor jezelf en elkaar zorgen, dan bij de jongere speltakken.

Aan zelfstandigheid en verantwoordelijkheid word bij de scouts veel gewerkt. Zo is de groep verdeeld in patrouilles met elk een eigen PatrouilleLeider (afgekort PL) en is er een Assistent PatrouilleLeider (Afgekort ookwel APL). Zij hebben de verantwoordelijkheid over de patrouille (een groepje scouts) en sturen hen tevens aan. Op deze manier word er op spelende wijze geleerd hoe je om moet gaan met verantwoordelijkheid en hoe je bijvoorbeeld iets uit moet leggen. De PL's en APL's nemen de jongere scouts op sleeptouw en leren hen bijvoorbeeld de scouting technieken aan. Dit alles uiteraard ondersteund en onder toeziend oog van de leiding. Die ondersteund, bedenkt en meedoet!

Om de kracht van zo'n patrouille te testen, worden er vanuit de Regio Rond de Rotte activiteiten georganiseerd waarbij alle patrouille's van de regio de strijd met elkaar aangaan. Zo zijn er de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW), Kookwedstrijden, Zeepkistenrace en nog veel meer. Om deze activiteiten te organiseren komen alle scouts leiding van de regio eens in de maand bij elkaar om de activiteiten te bedenken, plannen en te organiseren. 

Mocht het zo zijn dat een patrouille op de RSW bij de top 3 eindigt, dan mag deze patrouille naar de LSW, de Landelijke Scouting Wedstrijden. Een stimulans voor extra inzet en een ervaring opzich. Dit is een strijd tussen zo'n 110 patrouilles om uiteindelijk de beste patrouille van Nederland te worden. Buiten dit soort activiteiten zijn er gedurende het jaar ook nog heel veel andere landelijke activiteiten of soms zelfs wereldwijd. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Scouting Nederland.

De scout hebben iedere zaterdagmiddag opkomst tussen 14:00 en 17:00 en dragen dan hun uniform. Een beige blouse met daarbij de groepsdas en bij voorkeur een spijkerbroek. De nieuwste kleren en/of schoenen aantrekken raden wij af, want bij Scouting mag en kan je vies worden :). 

In de eerste week van de zomervakantie gaan de scouts op zomerkamp. Dit gebeurd op een scoutingkampeerterrein in Nederland of België waar zij zelf hun tenten opzetten en ook zelf koken. De volledige leiding gaat mee deze week.

       

De leiding van de scouts bestaat uit Paul Schlüter, Max Pijbes, Arnoud Sabel, Wessel Durkstra, Maartje Vingerling, Tessa Hartog en Frank van Etten